LBL-20K1N-2K z odzysku

Recommended Posts

Witam,

Ostatnio udało mi się nabyć takową lampę, tylko że w bardzo dziwnej konfiguracji, w sensie jako jednokolorową 🤣 Tak, byla wystawiona jako "tylko niebieska", ale na zdjęciu widać naklejkę z 2K na końcu, chociaż wtyczka była jak od wersji zwykłej to postanowiłem kupić i sprawdzić... Więc tak: klosz z podwójną homologacją TB/TR sugeruje wersję niebiesko-czerwoną, natomiast po otwarciu klosza na modułach widać napisy BLUE i AMBER. Z drugiej strony na moje krzywe oko to jest tam dioda czerwona... no nie dowiem się póki nie sprawdzę xD

I tu się pojawia pytanie - ktoś wie jak się "zmienia kolor" w tej lampie? Byłem przekonany że wewnątrz wtyczki znajdę 3 kable, ale są tylko dwa... 🤔 Jakby ktoś mogł podrzucić temat jak to  jest zrobione, albo jakieś foto wrzucić wtyczki od wersji 2K to byłbym dźwięczny 😜

• 1 month later...

Cześć,

Niestety nie mam takiej, ale jeśli możesz, wrzuć proszę zdjęcia PCB sterującego. Może uda się coś ustalić. 

Przemka testowy LBL 2000 2K posiadał dwie diody pod soczewką, sprawdź jak jest u Ciebie. 

A sorki, nie napisałem dość klarowanie - są dwie diody pod soczewką, bez rozbierania dalej widać, że druga jest "czerwoną kropką" 😀

Co do PCB - nie chcę tego rozkręcać póki nie mam kabla i wtyczki (już zamówione w ciemno), bo mam trochę mało miejsca w mieszkaniu i nie chcę pogubić części, ani się zagracić, także w przyszłym tygodniu coś się ruszy mam nadzieję 😉

Jest opcja, że to czerwony LED a nie pomarańczowy. 

Rozumiem, jasna sprawa. Tak czy tak, jak będziesz miał otwartą, to wrzuć proszę zdjęcie. Ciekawi mnie jak to zrobili...