Belka Whelen Legacy?

Recommended Posts

Witam, mam belkę Whelen, model prawdopodobnie Legacy, świeci w kolorze pomarańczowym a chciałbym zmienić diody na niebieskie i czerwone. Macie może info jakiego typu diody tam siedzą?

426828341_1876102626163888_4650631090365793484_n.thumb.jpg.a03bfeb6cf252ee8e3dddd3336c0ae60.jpg

Witam, diody to np XP-E, ale życzę powodzenia jak chcesz je samemu wymienić

Jak serio chcesz się tego podjąć, to taka sugestia - wyposaż się w dobry sprzęt lutowniczy hot air, pastę lutowniczą i mnóstwo czasu, bo lutowanie diod tego typu nie jest łatwe - zwykłą lutownicą tego nie ruszysz. Bardzo łatwo jest przegrzać chipy diod i wtedy cała robota pójdzie na marne (zwłaszcza, że te rzeczy są lutowane na bezołowiu). Takie tematy lutuje się w piecach do lutowania rozpływowego.

Uwierz mi że wiem jak to zrobić i mam sprzęt. Pracowałem kiedyś zawodowo w firmie która produkowała płyty główne do komputerów i inne urządzenia. Ale nie o tym...

Generalnie myślę że już ogarnąłem temat i znalazłem w Stanach kilka chętnych osób na zamianę modułów.

No ja się tym zajmuję na codzień ale i tak bym się dobrze zastanowił nad taką zabawą, zwłaszcza jeśli chodzi o diody czerwone 🙂 Płyty główne to nie diody, które bardzo nie lubią przelutów. Ale i tak powodzenia