AS-320 DIG PO| PROBLEM.


Recommended Posts

Witam, mam problem z AS 320 DIG PO wszystko się włącza po podłączeniu 12v, funkcja błysków nie działa modulator wyłącza się, przy trzymaniu przycisku "wygłaszanie komunikatów" kabel od pilota się nagrzewa, po podłączeniu głośnika słychać "pik". Jak ktoś wie co się dzieję proszę opisać przyczynę.

Edited by Bartłomiej

Share this post


Link to post
Share on other sites

Generalnie opinie o generatorze są słabe, ponieważ jest mocno awaryjna w nim cała elektronika. Najczęściej centralka idzie są wymianę, a nie do naprawy, ale może ktoś jeszcze z fachowców się wypowie.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...
Posted (edited)

Witaj. Prawdopodobnie zakupiłem tego federala na aukcji za 200zł. Dotarł do mnie i faktycznie wykazywał opisane objawy. Na szczęście rozwiązałem problem. Pomyślałem, że przecież skoro kabel się nagrzewa to trzeba go wymienić. Podłączyłem manipulator do centralki innym kablem rj45 i federal działa w stu procentach. Na przyszłość dla Ciebie i pozostalych użytkownikow, może się przyda. 

Edited by Konieczkooo
  • Thanks! 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 6.04.2022 o 11:24, Konieczkooo napisał:

Witaj. Prawdopodobnie zakupiłem tego federala na aukcji za 200zł. Dotarł do mnie i faktycznie wykazywał opisane objawy. Na szczęście rozwiązałem problem. Pomyślałem, że przecież skoro kabel się nagrzewa to trzeba go wymienić. Podłączyłem manipulator do centralki innym kablem rj45 i federal działa w stu procentach. Na przyszłość dla Ciebie i pozostalych użytkownikow, może się przyda. 

jeśli to ta sama sztuka to miałeś dużo szczęścia. Niestety w większości takich przypadków kończy się popalonymi ferrytami w generatorze i trzeba to wymieniać.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 godziny temu, michalsc napisał:

jeśli to ta sama sztuka to miałeś dużo szczęścia. Niestety w większości takich przypadków kończy się popalonymi ferrytami w generatorze i trzeba to wymieniać.

Warto wiedzieć. Nie wiem i nie mam pewności czy to ta sama sztuka. Po prostu wykazywała takie objawy i po wymianie kabla zniknęły. Stawiam na szczęście, oby federal działał długo.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now